Лъчезарната синоптичка от бТВ Станислава Цалова е сред най-любимите лица на медията. Винаги позитивна, в сутрешния блок тя ни информира по всякакви интересни теми, а се оказа, че и кулинарията не й е чужда.
Коледният сладкиш с тиква на Станислава Цалова
Необходими продукти:
1 тиква
1 бучка масло
Захар
Прясно мляко
Яйца
На 1 кг тиква се слагат 180 г захар, 200 мл мляко и 2 яйца
Начин на приготвяне:
Тиквата се сварява с кората – като се свари, кората се сваля, защото е по-лесно.
В купа се слага тиквата, добавят се захарта, млякото и яйцата. Пасира се до едрородна смес и се пресипва в дълбока тава, предварително намазана с масло. Оставете малко място отгоре на тавата за да бухне сладкишът. Пече се на 180 градуса, докато на сладкиша отгоре се появят кафяви петна.
Ако е направен с много тиква може да отнеме час или два да се изпече, но ако е в малки купички става сравнително бързо.