Коледно пънче

вход през zajenata.bg
Коледно пънче
admin
Добавена от: admin
25307
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За крема:
250 г масло
200 г пудра захар
2 бр. жълтъци
100 мл силно еспресо
75 г течен шоколад
За рулото:
150 г масло
75 г брашно тип 500
75 г захар
4 бр. яйца
щипка сол
За сиропа:
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.л. лимонов сок
1/4 ч.ч. тъмен ром

Кремът се приготвя, като 250 г масло се разбиват на пяна. Без да се прекъсва разбиването, се добавят пудрата захар и двата жълтъка. На тънка струйка се вливат 100 мл студено и силно кафе еспресо.
Рулото се приготвя, като жълтъците се отделят от белтъците на четирите яйца и се разбиват със захарта. След това към тях се прибавят брашното, маслото, щипка сол и разбитите на пяна четири белтъка. Полученото тесто се разстила на слой с дебелина 1.5 см върху намаслена хартия за печене в правоъгълна тавичка. Пече се 10 минути при 180 С. Горещото руло се слага върху влажна кърпа и се залива със сварения сироп от посочените продукти и 1/4 ч.ч. гореща вода. Намазва се с част от крема и се навива стегнато (с кърпата). След като изстине, се намазва отгоре с останалия крем и с течен шоколад. С помощта на зъбците на вилица се набраздява повърхността на рулото, за да се имитира кора на дърво. Украсява се по желание и според фантазията! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft