Колежката ни черпи за рождения си ден с тези кексчета, излапахме ги за секунди, такава вкусотия не бяхме яли досега

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Колежката ни черпи за рождения си ден с тези кексчета, излапахме ги за секунди, такава вкусотия не бяхме яли досега
Колежката ни черпи за рождения си ден с тези кексчета, излапахме ги за секунди, такава вкусотия...
33618
Колежката ни черпи за рождения си ден с тези кексчета, излапахме ги за секунди, такава вкусотия не бяхме яли досега
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

"Тези кремчета-мъфинчет а са толкова вкусни и пухкави, че ни станаха веднага любими - поради това споделяме веднага"

 

Необходими Съставки

прясно мляко - 400 - 500 мл
яйца - 3 броя
пудра захар - 100 г
брашно - 100 г
бакпулвер - 1 ч.л. равна
ванилия - 1 ампула ванилов екстракт
кафява захар - за поръсване
плодове - дребно, по желание

 

Начин на приготвяне

Сложете 300 мл от прясното мляко да се загрее и го разбъркайте със захарта.

През това време разбийте жълтъците от яйцата много добре и добавете брашното и студеното прясно мляко заедно с ванилията.

На тънка струйка при непрекъснато разбиване с миксер доливайте топлото прясно мляко. Бъркайте крема , за да се охлади леко и добавете бакпулвера. Покрийте със свежо фолио и сложете в хладилник, за да се охлади напълно.

След това разбийте белтъците на твърд сняг и внимателно смесете със студения крем. Разсипете пандишпановия крем в подмаслени огнеупорни купички.

Поръсете ги с кафява захар и по желание малко дребни плодове и пъхнете в умерено загряна фурна да се запекат, докато хубаво се карамелизира отгоре. Поднесете пандишпановия крем охладен

 
 
Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft