Колежката ни черпи за рождения си ден с тези кексчета, излапахме ги за секунди, такава вкусотия...
16 Ноември 2016
33618
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
"Тези кремчета-мъфинчет а са толкова вкусни и пухкави, че ни станаха веднага любими - поради това споделяме веднага"
Необходими Съставки
прясно мляко - 400 - 500 мл
яйца - 3 броя
пудра захар - 100 г
брашно - 100 г
бакпулвер - 1 ч.л. равна
ванилия - 1 ампула ванилов екстракт
кафява захар - за поръсване
плодове - дребно, по желание
Начин на приготвяне
Сложете 300 мл от прясното мляко да се загрее и го разбъркайте със захарта.
През това време разбийте жълтъците от яйцата много добре и добавете брашното и студеното прясно мляко заедно с ванилията.
На тънка струйка при непрекъснато разбиване с миксер доливайте топлото прясно мляко. Бъркайте крема , за да се охлади леко и добавете бакпулвера. Покрийте със свежо фолио и сложете в хладилник, за да се охлади напълно.
След това разбийте белтъците на твърд сняг и внимателно смесете със студения крем. Разсипете пандишпановия крем в подмаслени огнеупорни купички.
На тънка струйка при непрекъснато разбиване с миксер доливайте топлото прясно мляко. Бъркайте крема , за да се охлади леко и добавете бакпулвера. Покрийте със свежо фолио и сложете в хладилник, за да се охлади напълно.
След това разбийте белтъците на твърд сняг и внимателно смесете със студения крем. Разсипете пандишпановия крем в подмаслени огнеупорни купички.
Поръсете ги с кафява захар и по желание малко дребни плодове и пъхнете в умерено загряна фурна да се запекат, докато хубаво се карамелизира отгоре. Поднесете пандишпановия крем охладен
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари