1 кг картофи
125 г масло
100 мл прясно мляко
1/4 зелка
2 малки стръка праз лук
1 щипка индийско орехче
бял пипер и сол на вкус
Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода. Празът се нарязва наситно, залива се с млякото и се сварява.
Зелето се нарязва на малки тънки ивици и се сварява добре.
Сварените картофи се прецеждат, слагат се в купа и се пюрират заедно с половината от маслото. (Може да се налее и част от млякото, в което се е варил празът.)
Свареното зеле се прецежда и се добавя към картофите. Продължава да се мачка, като се прибавя и празът. Пюрира се.
Предястието се подправя с индийско орехче, сол и бял пипер на вкус. Поднася се в порционна купа, като в средата се оформя кладенче и в него се поставя разтопеното масло.