Видът на брашното, от което е замесен хлябът, е основнатат мярка, който определя неговото качество и това как се усвоява той от човешкия организъм.
От този показател зависи и крайната калоричност на хляба, а тази величина е от особено голямо значение за хората, които внимателно следят за натрупването наизлишни килограми.
Калоричността на ръжения хляб е почти 165-175 Ккал на 100 грама продукт. Като цяло хлябът от комбинация на ръжено с пълнозърнесто брашно може да е до 180 Ккал на 100 грама. Имайки предвид тези показатели, възможно е лесно да се определи дневния приемкалории, получавани от хляба.
Франзели
До 280 Ккал на 100 грама стига калоричността на белия хляб. Сладките тестени изделия могат да достигат до по-висок показател - до 374 Ккал на 100 грама
Ако следите за калориите си, е необходимо да погледнете етикета, където са посочени стойностите на калориите в сто грама продукт. Можете да изчислите по отношение на грамажа на продукта колко точно калории ще получите от него. Това ще ви помогне да поддържате хубава и красива линия.
При избора си на хляб е необходимо да ви ръководи вкусовото ви желание или просто да редувате различните видове хляб. Хлябът от пълнозърнесто брашно може да е приблизително около 170-180 калории, затова е подходящ за хора, които следят за килограмите си.
Колко калории се съдържа в белия хляб?
Този хляб трябва да се консумира с внимание от хора със заболявания на стомашния тракт и особеногастрит или стомашна язва. Ценното при пълнозърнестия хляб , са съдържащите се в него необходими вещества и антиоксиданти.
Освен това той спомага за прочистването на тялото и донася бързо чувство на засищане. Какъвто и хляб да изберем, той си остава висококалоричен продукт.
Това в никакъв случай не означава, че е необходимо да отпадне от продуктите, с които се храним. Трябва да се спазват средните дневни норми за прием на необходимите за тялото калории, като се има предвид, че една филийка хляб е около 30-40 грама.
Не се препоръчва да изключите напълно хляба то менюто си, тъй като той съдържа много ценни вещества, необходими за здравето ни.