Колкото повече дупки правиш, толкова по-вкусен става! Заливаш с шоколад и всичко живо е във възторг:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Колкото повече дупки правиш, толкова по-вкусен става! Заливаш с шоколад и всичко живо е във възторг:
Колкото повече дупки правиш, толкова по-вкусен става! Заливаш с шоколад и всичко живо е във възторг:
6559
Колкото повече дупки правиш, толкова по-вкусен става! Заливаш с шоколад и всичко живо е във възторг:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкъщи обожаваме този лесен Перфориран шоколадов сладкиш . Нещо толкова сочно, просто и хубаво не съм правила от много време. Бях много впечатлена от тази рецепта. Дори понякога го правя като основа за торта, така че ако тази идея ви харесва, използвайте форма с диаметър 26 см, от която след това получавате два блата. Слепете ги с любимия си крем и за много кратко време получавате вкусна торта. Иначе Сладкишът на дупки  е любим на децата, просто няма човек, който да не го харесва. Ето продуктите за Шоколадовия сладкиш с вкус на Барни :

шоколадов сладкиш на дупки

Шоколадов сладкиш на дупки Барни

Продукти: 

5 яйца

2 чаши (кафени) захар

3 чаши брашно

1 чаша олио

1,5 чаши прясно мляко

1 пакетче ванилова захар (10 г)

1 пакетче бакпулвер (10-12 г)

малко настъргана лимонова кора на вкус

щипка сол

За намазване:

500 сладкарска сметана

300 г шоколад (тъмен за готвене или по избор)

Приготвяне: 

В по-дълбока купа първо разбийте яйцата с щипка сол, заедно със захарта, докато се сгъсти. За да направите още по-мек сладкиш, отделете белтъците и жълтъците, след което разбийтена  твърд сняг белтъците, като постепенно добавяте захарта. Когато захарта се разтопи напълно, започнете да добавяте жълтъците един по един.

Може да разбиете яйцата и цели, като постепенно добавяте захарта, като важното е да ги разбивате по-дълго, докато сместа се сгъсти и побелее. След това добавете една по една течните съставки и разбъркайте на намалена скорост.

Накрая добавете прахообразните съставки, най-добре пресети през сито.

Разбъркайте с лъжица / шпатула или миксер на ниска скорост, докато всички съставки се изравнят и получите гладка, хомогенна смес.

В намазнена и набрашнена тава с размери 20х30 см изсипете готовата смес, заравнете и разклатете малко, след което печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса (в зависимост от фурната) за около половин час. Проверете с клечка за зъби кога сладикшът е изпечен.

Сложете сладката сметана на слаб огън да загрее, но не трябва да кипва, защото ще промени вкуса си. Добавете натрошения на кубчета шоколад и разбъркайте, докато се разтопи напълно и се получи шоколадова глазура, течна и гладка заливка.

сладкиш дупки

С дръжката на дървена лъжица надупчете плътно още горещия изпечен блат и докато е още горещ, го залейте с шоколадовия сос. 

шоколадов сладкиш на дупки

Първо напълнете дупките с лъжица, след което залейте целия сладкиш. Ако можете, изчакайте да изстине, преди да сервирате. 

шоколадов сладкиш

шоколадов сладкиш Барни

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft