Колкото повече стои, толкова по-вкусна става: Кремообразна постна торта - не се лишавам от сладко преди Коледа с нея!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Колкото повече стои, толкова по-вкусна става: Кремообразна постна торта - не се лишавам от сладко преди Коледа с нея!
Колкото повече стои, толкова по-вкусна става: Кремообразна постна торта - не се лишавам от сладко...
10187
Източник: За Жената
Колкото повече стои, толкова по-вкусна става: Кремообразна постна торта - не се лишавам от сладко преди Коледа с нея!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Толкова е кремообразна и вкусна, а се приготвя толкова лесно и просто, че дори и деца могат да я направят. Колкото повече престои тази торта, толкова по-вкусна става, така че ако я правите специално за някакъв повод, можете да я приготвите няколко дни предварително.

Ето какво е необходимо за невероятно вкусната Кремообразна постна торта :

Кремообразна постна торта

Продукти:

  • 450 гр. готови (купени) постни блатове за торта (бисквитени - има ги на пазара), може да изберете и медени за по-добър вкус
  • 4 пакетчета пудинг с вкус на ванилия (160 гр.)
  • 1 пакетче ванилова захар (10 гр.)
  • 1 л. бадемово мляко (или друго ядково мляко по ваш вкус)
  • 6-7 с. л. захар
  • 100 г постен черен шоколад
  • 100 г маргарин
  • какао на прах за украса

Приготвяне: 

От един литър бадемово мляко (оризово, соево или друго по ваш вкус) отделете 200 милилитра, а останалото загрейте на умерена температура. Отстрани в отделна купа сложете захар на вкус (6-7 супени лъжици), едно пакетче ванилова захар и 160 г ванилов пудинг (4 пакетчета).

Смесете съставките с лъжица или телена бъркалка, след което постепенно добавете 200 мл прясно мляко и разбъркайте до получаване на гладка и равномерна смес без бучки. Когато млякото заври, добавяме постепенно разтвореното нишесте и бъркаме непрекъснато, докато заври и се сгъсти.

смес за пудинг

Снимка: YouTube

В отделна купа натрошете шоколада (100 г), след това добавете половината от горещия сварен пудинг и разбъркайте, докато се разтопи и поеме. След това ги покрийте с прозрачно стреч фолио, за да не хване коричка и оставете настрана да изстинат напълно.

крем в шоколада

Снимка: YouTube

пудинг шоколад

Снимка: YouTube

В охладения пудинг сложете размекнатия маргарин (на стайна температура) - по 50 г във всяка смес, предварително нарязан (общо 100 г). Двата крема се разбиват с миксер, докато се смесят добре и се получи хубав мек крем.

масло в крема

Снимка: YouTube

шоколадов крем

Снимка: YouTube

Отворете корите, след това поставете една кора върху подходящ поднос и я набодете плътно с вилица. Напоете я отгоре с няколко лъжици вода (или медена вода/сок/компот/растително мляко).

кора за торта

Снимка: YouTube

Половината от шоколадовия пудинг се разпределя равномерно върху кората и се нанася по цялата повърхност. Поставете втората кора и я набодете с вилица. Напоете и нея с няколко лъжици вода или течност по избор.

Кора с шоколадов крем

Снимка: YouTube

Половината светъл пудинг се разпределя равномерно върху втората кора и се заравнява. Повторете процедурата с третата кора, върху която се нанася останалия шоколадов крем и четвъртата кора, върху която се намазва остатъкът от светлия крем.

сглобяване крем торта

Снимка: YouTube

Добре заравнената повърхност поръсете с какао (може да използвате смлян лешник или кокос), след което оставете тортата в хладилника да почине една нощ.

торта разрез

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

парче торта

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft