Толкова е кремообразна и вкусна, а се приготвя толкова лесно и просто, че дори и деца могат да я направят. Колкото повече престои тази торта, толкова по-вкусна става, така че ако я правите специално за някакъв повод, можете да я приготвите няколко дни предварително.
Кремообразна постна торта
Продукти:
- 450 гр. готови (купени) постни блатове за торта (бисквитени - има ги на пазара), може да изберете и медени за по-добър вкус
- 4 пакетчета пудинг с вкус на ванилия (160 гр.)
- 1 пакетче ванилова захар (10 гр.)
- 1 л. бадемово мляко (или друго ядково мляко по ваш вкус)
- 6-7 с. л. захар
- 100 г постен черен шоколад
- 100 г маргарин
- какао на прах за украса
Приготвяне:
От един литър бадемово мляко (оризово, соево или друго по ваш вкус) отделете 200 милилитра, а останалото загрейте на умерена температура. Отстрани в отделна купа сложете захар на вкус (6-7 супени лъжици), едно пакетче ванилова захар и 160 г ванилов пудинг (4 пакетчета).
Смесете съставките с лъжица или телена бъркалка, след което постепенно добавете 200 мл прясно мляко и разбъркайте до получаване на гладка и равномерна смес без бучки. Когато млякото заври, добавяме постепенно разтвореното нишесте и бъркаме непрекъснато, докато заври и се сгъсти.
Снимка: YouTube
В отделна купа натрошете шоколада (100 г), след това добавете половината от горещия сварен пудинг и разбъркайте, докато се разтопи и поеме. След това ги покрийте с прозрачно стреч фолио, за да не хване коричка и оставете настрана да изстинат напълно.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
В охладения пудинг сложете размекнатия маргарин (на стайна температура) - по 50 г във всяка смес, предварително нарязан (общо 100 г). Двата крема се разбиват с миксер, докато се смесят добре и се получи хубав мек крем.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Отворете корите, след това поставете една кора върху подходящ поднос и я набодете плътно с вилица. Напоете я отгоре с няколко лъжици вода (или медена вода/сок/компот/растително мляко).
Снимка: YouTube
Половината от шоколадовия пудинг се разпределя равномерно върху кората и се нанася по цялата повърхност. Поставете втората кора и я набодете с вилица. Напоете и нея с няколко лъжици вода или течност по избор.
Снимка: YouTube
Половината светъл пудинг се разпределя равномерно върху втората кора и се заравнява. Повторете процедурата с третата кора, върху която се нанася останалия шоколадов крем и четвъртата кора, върху която се намазва остатъкът от светлия крем.
Снимка: YouTube
Добре заравнената повърхност поръсете с какао (може да използвате смлян лешник или кокос), след което оставете тортата в хладилника да почине една нощ.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube