Готвенето на вкусни десерти у дома е не винаги трудна задачка. Всеки има своите кулинарни предпочитания и всеки иска неговата версия да бъде на масата. Мъжете обичат нещо по-малко сладко, жените ценят фигурата и искат да "опитат само малко парченце от нещо вкусно" и дават на децата предимно купешки неща.
Ще ви кажем една кулинарна тайна: всеки обича шоколада, и колкото повече, толкова по-добре! Точно днес ще ви кажем как да направите вкусна торта от истински тъмен шоколад, само за половин час.
Шоколадов десерт
СЪСТАВКИТЕ
2 яйца
100 г захар
125 г масло
1 супена лъжица мед
50 г брашно
2 с.л. л. мляко на стайна температура
70 мл горещо мляко
2 с.л. л. какао на прах
100 г тъмен шоколад
ПОДГОТОВКА
Оставете маслото да се разтопи малко. След това комбинирайте всички съставки (с изключение на горещото мляко и шоколада) и разбийте до гладкост.
Вземете средна форма и покрийте с пергамент. Изсипете масата върху пергамента.
Загрейте фурната до 170 градуса и печете десерта за 30–35 минути. Когато тортата се откъсне от хартията, значи е готова.
Охладете тортата върху телената рейка и нарежете на 4 ленти, докато е топла.
Разтопете шоколада и добавете горещото мляко. Разбъркайте добре. Покрийте всеки блат с шоколад отстрани и отгоре.
Нарежете на порции.
Сега, когато е възможно да използвате буквално всякакви кухненски прибори, приготвянето на десерти изобщо не е трудно.
А това означава, че нищо не ви пречи да експериментирате в кухнята и да достигнете нови кулинарни височини.