Комбинацията от различни сортове грозде увеличава антиоксидантната защита и стимулира разграждането на мазнините в областта около корема, показва ново проучване на учени от Мичиган.
Всеки знае, че поддържането на нормално тегло е изключително трудно. В началото на топлия сезон жените искат да се отърват от мазнините там, където е необходимо. Най-проблематичния е зоната около корема.
Многобройни проучвания показват полезният антиоксидантен ефект на флавоноидите съдържащи се в гроздето.
Те намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания чрез стимулиране на кръвообращението, предотвратява съсирването на кръвта и намаляват лошия холестерол.
Здравословните ефекти на гроздето намаляват риска от развитие на метаболитен синдром, което от своя страна пречи на сърдечни заболявания, инсулт и диабет.