Компот от круши

вход през zajenata.bg
Компот от круши
admin
Добавена от: admin
40921
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

круши - подходящи сортове за компот са Жифардова масловка, Хардиева масловка, Дилова масловка, Добра Луиза, Попска и др.
захар
лимонена киселина

Късните сортове се оставят да дозреят след обирането им и тогава се преработват.
Плодовете за компот трябва да са добре узрели, с приятен вкус и аромат.
При варене е необходимо да запазват естествения си цвят, а не да порозовяват или да потъмняват.
Крушите се измиват, обелват се тънко с неръждясващо ножче и се нарязват на половинки или четвъртинки, като се почистват от семенната част.
Нареждат се плътно в буркани и се заливат с почти врящ сироп, приготвен от 1 л вода, 400 г захар и 5—6 г лимонена киселина за 5 буркана.
По желание се поставя и по едно зърно карамфил в буркана. Стерилизират се 20 минути.
При поднасяне се поставя по 100 г бяло вино на буркан, а плодовете се набучват с препечени обелени бадеми или орехови ядки.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft