Комшийката ми е туркиня - когато ме покани на гости, веднага скачам! Знам какво ме чака: Патладжани по турски - оставят те без думи!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Комшийката ми е туркиня - когато ме покани на гости, веднага скачам! Знам какво ме чака: Патладжани по турски - оставят те без думи!
Комшийката ми е туркиня - когато ме покани на гости, веднага скачам! Знам какво ме чака:...
984904
Комшийката ми е туркиня - когато ме покани на гости, веднага скачам! Знам какво ме чака: Патладжани по турски - оставят те без думи!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Турската кухня  е известна в целия свят и всичко това, защото, противно на общоприетото схващане, не злоупотребява с подправки, а се опитва да запази вкуса на основната съставка в ястията. 

Днес сме ви приготвили истинска наслада   - изумително вкусни  патладжани по турски . Опитайте и непременно поканете приятелите си - ще останат доволни!

Продукти:

3 патладжана

400 гр. говеждо месо

1 глава лук

2 домата

1 чаша доматен сок

1 чушка

2 скилидки чесън

сол на вкус

черен пипер на вкус

мента на вкус

1 връзка магданоз

риган на вкус

1 връзка зелен лук

2 с.л.

олио

Приготвяне:

  1. Измийте патладжаните. След това ги нарежете на филийки, дебели колкото един пръст.патладжани по турски
  2. Подправете със сол и оставете за 20 минути, така че да се отдели горчивият сок. След това измийте и подсушете патладжаните с хартиени кърпи.патладжани по турски
  3. Ситно нарежете лука и добавете половината в каймата. Добавете сол и черен пипер.патладжани по турски
  4. След това пригответе соса. За тази цел, запържете останалия лук в тиган за около 3 минути.патладжани по турски
  5. Доматите, нарязани на 4 части, пуснете във вряща вода, след което извадете и ги обелете.
  6. След това нарежете белените домати и чушката на кубчета. Добавете ги към лука в тигана и задушавайте около 7 минути. Прибавете доматения сок, сол, черен пипер и оставете да заври.патладжани по турскипатладжани в турски
  7. В соса добавете мента, риган, нарязан магданоз и гответе още 3 минути.патладжани по турски
  8. Намажете тавичка или форма за печене с масло, след това подредете вътре филийките патладжан, като слагате между тях от каймата. Залейте всичко с приготвения сос.патладжани по турски
  9. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути.патладжани по турски
  10. Щом извадите ястието от фурната, поръсете го със ситно нарязан пресен лук и чесън.патладжани по турски
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft