Комшийката ми е туркиня - когато ме покани на гости, веднага скачам! Знам какво ме чака:...
25 Септември 2016
984904
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Турската кухня е известна в целия свят и всичко това, защото, противно на общоприетото схващане, не злоупотребява с подправки, а се опитва да запази вкуса на основната съставка в ястията.
Днес сме ви приготвили истинска наслада - изумително вкусни патладжани по турски . Опитайте и непременно поканете приятелите си - ще останат доволни!
Продукти:
400 гр. говеждо месо
1 глава лук
2 домата
1 чаша доматен сок
1 чушка
2 скилидки чесън
сол на вкус
черен пипер на вкус
мента на вкус
1 връзка магданоз
риган на вкус
1 връзка зелен лук
2 с.л.
олио
Приготвяне:
- Измийте патладжаните. След това ги нарежете на филийки, дебели колкото един пръст.
- Подправете със сол и оставете за 20 минути, така че да се отдели горчивият сок. След това измийте и подсушете патладжаните с хартиени кърпи.
- Ситно нарежете лука и добавете половината в каймата. Добавете сол и черен пипер.
- След това пригответе соса. За тази цел, запържете останалия лук в тиган за около 3 минути.
- Доматите, нарязани на 4 части, пуснете във вряща вода, след което извадете и ги обелете.
- След това нарежете белените домати и чушката на кубчета. Добавете ги към лука в тигана и задушавайте около 7 минути. Прибавете доматения сок, сол, черен пипер и оставете да заври.
- В соса добавете мента, риган, нарязан магданоз и гответе още 3 минути.
- Намажете тавичка или форма за печене с масло, след това подредете вътре филийките патладжан, като слагате между тях от каймата. Залейте всичко с приготвения сос.
- Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути.
- Щом извадите ястието от фурната, поръсете го със ситно нарязан пресен лук и чесън.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари