Тази рецепта ще ви помогне да си консервирате сами царевица за зимата , която е 100 пъти по-вкусна от тази в консервите. Вече няма да давате пари на вятъра в магазина за съдържание, пълно с ГМО и други вредни неща! Царевичката в буркани е хем вкусна, хем лесна, хем подходяща и за хапване, и за салатка. Ето как се прави домашна консервирана царевица :
Царевица в буркани за зимата
Продукти:
Млада царевица - колко ви трябва
Съставки за маринатата (предназначена за 4 буркана от 0,5 литра):
1 литър вода
30 г сол
2 с.л.
1/2 с.л. лимонена киселина
Приготвяне:
Обелете царевичните листа, изплакнете и поставете в тенджера, като отстраните развалените зърна. Младата царевица се вари само за 15-20 минути, а старата може да се вари до 1 час 30 минути.
Потопете сварената царевица в студена вода за бързо и лесно отделяне на зърната от кочаните. Напълнете бурканите с отделените зрънца.
За маринатата смесете всички продукти, изброени по-горе, във водата и кипете за 2-3 минути, след което веднага залейте царевицата.
Стерилизирайте заготовките за 20-25 минути. Навийте хубаво капаците, обърнете ги и увийте в нещо топло. Оставете да изстинат.
Да се съхранява в мазе или килер.