Конфитюр от дюли
22 Декември 2011
19999
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
дюли – 6 кг.
захар – 2500 гр.
вода - 3 л.
ванилия – 2 пакетчета
лимонена киселина
Дюлите ги обелвате нарязвате на парчета като сърцевината се отстранява. Слагате в дълбок съд и заливате с водата. Варите докато омекнат (ако е необходимо, долива още вода).
Прекарвате през едра цедка или пасирате.
Получената каша смесвате със захарта и ванилията - варите на слаб огън до сгъстяване.
Малко преди да снемете от огъня, слагате лимоновата киселина и разбърквате добре.
Мармаладът насипвате в буркани, които престояват отворени една нощ.
На другия ден ги затваряте, като под капачките слагате пергаментова хартия.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари