4 яйца
3 чаши коприва (измита и нарязана)
1 средно голям домат, тънко нарязан
1 стрък пресен лук
1 тиквичка
1 скилидка чесън, ситно нарязана
1/3 чаша прясно мляко
1/4 чаша козе сирене (може и краве)
2 с.л. есен босилек, нарязан
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер
Загрейте фурната на 180 градуса. В тиган загрейте зехтина. Нарежете пресния лук и тиквичката на дребни парченца и задушете в зехтина на умерен огън. Поръсете с малко сол и черен пипер. След като се задушат за около 5 минути, добавете копривата и намалете огъня, след което покрийте съда и оставете да поври, докато копривата се спаружи. Междувременно разбийте яйцата, добавете босилека, чесъна, млякото и сиренето и объркайте добре с дървена лъжица. Овкусете със сол и черен пипер. Излейте яйцената смес върху копривата. С дървена лъжица внимателно разбъркайте, така че копривата да се разпредели равномерно. Покрийте с доматените резени и поръсете с още сирене, ако желаете. Сложете в загрятата фурна за 30-40 минути, докато яйчената смес се стегне. Поднесете фритатата топла.