500 г коприва
2 с. л. соев сос
5-6 репички
150 г соево сирене
сокът от 1/2 лимон
1/2 ч. л. девесил
1 ч. л. сол
1 с. л. брашно
1 с. л. доматено пюре
8 с. л. олио
1 яйце
4-5 стръка магданоз
1 стрък чесън
3 стръка пресен лук
2 с. л. олио
Копривата се поставя в съд със студена вода и се измива добре. След това се попарва с вряла вода. Охлажда се отново със студена вода и се нарязва наситно.
Копривата и нарязаните надребно лук и чесън се запържват за 30 секунди в предварително загрятото олио. След това се поръсва брашното, разбърква се и се наливат 1 1/2 л топла вода. Посолява се.
Доматеното пюре се размива с малко топла вода и се налива в супата. Разбърква се и се оставя да ври около 15 минути.
Соевото сирене се нарязва на кубчета и се запържва в предварително загрятото олио. Полива се със соев сос и след 30 секунди се добавят нарязаните надребно репички. Разбърква се, посолява се и се изсипва в готовата супа.
Супата се подправя с девесил и нарязан наситно магданоз и ври още няколко минути. Яйцето се разбива заедно с лимоновия сок, след което се налива през цедка в супата. Разбърква се енергично и е готово за сервиране.