Копринен сметанов сладкиш в хрупкава коричка - по-добрата версия на чийзкейка! Въздушно лек и неземно вкусен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Копринен сметанов сладкиш в хрупкава коричка - по-добрата версия на чийзкейка! Въздушно лек и неземно вкусен:
Копринен сметанов сладкиш в хрупкава коричка - по-добрата версия на чийзкейка! Въздушно лек и...
12996
Копринен сметанов сладкиш в хрупкава коричка - по-добрата версия на чийзкейка! Въздушно лек и неземно вкусен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Предлагаме ви да приготвите много интересен сладкиш с основа от пясъчно тесто и пълнеж от заквасена сметана. На вкус и външен вид прилича на популярния чийзкейк . Само че нашата версия е много по-евтина, но не по-малко вкусна. Ето рецептата за копринен сметанов сладкиш :

Копринен сметанов сладкиш

Продукти:

250 грама брашно

160 грама масло

80 грама захар

1 яйце

1 чаена лъжичка бакпулвер

щипка сол

За пълнежа:

600 грама заквасена сметана

1 чаена лъжичка нишесте

4 яйца

1 пакетче ванилова захар

130 грама захар

Приготвяне:

Пресейте брашното в купа, добавете солта, захарта, бакпулвера и разбъркайте. Добавете нарязаното масло и го стрийте на трохи с ръце. Добавете едно яйце в сместа, разбъркайте и съберете тестото на топка. Сложете го в плик и го поставете в хладилника за 10-15 минути.

Пригответе пълнежа. Чукнете 4 яйца в купа, добавете захарта, ваниловата захар и разбийте с тел.

Добавете заквасена сметана и разбъркайте отново. Изсипете нишестето и смесете хубаво.

Вземете форма (22 см.) и я покрийте с хартия за печене. Прехвърлете вътре тестото и с ръце оформете по дъното и страните.

Изпечете блата във фурната, загрята до 180 градуса, за 8-10 минути. След това го извадете, охладете малко и залейте с пълнежа от заквасена сметана.

Поставете отново сладкиша във фурната и печете още 35-40 минути.

Оставете готовия сладкиш да изстине напълно, след това покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 3 часа. Поднесете го, поръсен с пудра захар и гарниран с пресни плодове.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft