Днешната ни рецепта е специално за любителите на баниците и тутманиците - уникална копринена баница без кори ! Всъщност тя се приготвя по технологията на любимите в западните страни солени пайове. За няма и час ще си имате на масата нежен разкош от маслена коричка и пухкава кашкавалена плънка , допълнена с вкуса на препечена шунка.... Мммм, само като си го представиш и вече знаеш, че ще е вкусно! Опитайте непременно тази баница без кори с шунка и кашкавал , и ще се влюбите завинаги:
Баница без кори с шунка и кашкавал
Продукти за тестото:
200 грама брашно
100 грама масло
5 супени лъжици вода
1 чаена лъжичка сол
За пълнежа:
3 яйца
1 чаша нарязана шунка
1 чаша настърган кашкавал
1/2 чаша прясно мляко
1/2 чаша заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Омесете тесто от брашното, маслото, водата и солта. Завийте тестото с фолио и го оставете в хладилника за поне половин час.
През това време пригответе пълнежа: Разбийте яйцата, след това добавете млякото и заквасената сметана. Когато получите хомогенна смес, добавете кашкавала и шунката.
Разточете тестото с дебелина около 5 мм и покрийте с него форма за печене, като оформите и борд по стените на формата. Поставете пълнежа върху тестото и печете на 200 градуса за около 45 минути.
Оставете да се охлади за 10 минути, след което нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!