Разбъркайте маята, водата, захарта и 2-3 супени лъжици брашно и оставете маята да се активира.
След това прибавете другите съставки и замесете меко тесто, което да не лепне. Оставете тестото на топло около 1 час, докато втаса и удвои обема си.
Разделете втасалото тесто на две части, маргарина - също. От всяка част разточете кора, колко можете по-тънко.
Намажете кората с половината маргарин и я нарежете на дузина парчета, така че разрезите да не стигат до средата (трябва да изглежда като цвете). Този начин се нарича катмер (от турската дума за карамфил).
Сега всяко парче прехвърлете към средата, така че да се получи тестена топка. Същото направете и с другата част от тестото и го оставете да почива петнадесетина минути.
Всяка част разточете на тънка кръгла кора и я нарежете на 16 триъгълника. На всеки сложете по малко натрошено сирене (може и плънка по желание). Ако искате малки кифлички, нарежете тестото на 24 триъгълника.
Отгоре намажете с яйце, поръсете със сусам и ги оставете за половин час да втасват.
Печете кифличките на 200 градуса, докато се зачервят добре.
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Копринено нежни, въздушни и разтапящо вкусни: турски кифлички със сирене
Копринено нежни, въздушни и разтапящо вкусни: турски кифлички със сирене
9 Март 2016
53745
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари