
Разбъркайте маята, водата, захарта и 2-3 супени лъжици брашно и оставете маята да се активира.
След това прибавете другите съставки и замесете меко тесто, което да не лепне. Оставете тестото на топло около 1 час, докато втаса и удвои обема си.
Разделете втасалото тесто на две части, маргарина - също. От всяка част разточете кора, колко можете по-тънко.
Намажете кората с половината маргарин и я нарежете на дузина парчета, така че разрезите да не стигат до средата (трябва да изглежда като цвете). Този начин се нарича катмер (от турската дума за карамфил).
Сега всяко парче прехвърлете към средата, така че да се получи тестена топка. Същото направете и с другата част от тестото и го оставете да почива петнадесетина минути.
Всяка част разточете на тънка кръгла кора и я нарежете на 16 триъгълника. На всеки сложете по малко натрошено сирене (може и плънка по желание). Ако искате малки кифлички, нарежете тестото на 24 триъгълника.
Отгоре намажете с яйце, поръсете със сусам и ги оставете за половин час да втасват.
Печете кифличките на 200 градуса, докато се зачервят добре.