Коремът ми беше като надут балон! Помогна ми тази рецепта с тиквички - ядеш и слабееш:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Коремът ми беше като надут балон! Помогна ми тази рецепта с тиквички - ядеш и слабееш:
Коремът ми беше като надут балон! Помогна ми тази рецепта с тиквички - ядеш и слабееш:
37909
Коремът ми беше като надут балон! Помогна ми тази рецепта с тиквички - ядеш и слабееш:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Здравейте, казвам се Мария Елена. Обичам да готвя здравословни рецепти, особено след като разбрах, че те могат да ми помогнат много да отслабна и да водя здравословен начин на живот. Често измислям здравословни рецепти и искам да ги споделя с вас.

Следната рецепта ми помогна да отслабна най-много в областта на корема и е една от любимите ми. С това хранене свалих 10 кг за един месец. Лесно и много простичко се приготвя от популярни зеленчуци.

Съдържа много малко калории, но е засищащо и много вкусно. Сега е сезонът на тиквичките, така че това ястие е толкова вкусно, че ще се хареса на всеки, особено ако искате да се храните и здравословно. Ето какво ви трябва за вкусните и много лесни Стъргани кюфтенца от тиквички :

Стъргани кюфтенца от тиквички

Продукти: 

  • 3 тиквички
  • 1/2 глава червен лук
  • сол
  • 70 г пармезан (или друго сирене)
  • 1 яйце
  • 180 г крема сирене Филаделфия или рикота
  • 140 г галета
  • 3-4 стръка зелен лук

И още: 

  • 100 г фиде
  • 140 г червен ориз
  • 1 супена лъжица масло
  • 600 г вода
  • 1 кубче бульон (зеленчуков или пилешки)

Приготвяне: 

Измийте добре тиквичките, отстранете краищата и ги настържете на едрата страна на рендето. Добавете половин глава настърган червен лук, ако е по-малък и цяла глава. Посолете и разбъркайте, след което оставете настрана за 15 минути.

През това време настържете пармезан или сирене по избор, но според моя вкус пармезанът е най-добър. Сложете настърганите тиквички в гевгир и ги отцедете добре, след което ги притиснете още повече с ръце, за да изцедите максимално сок.

След това добавете едно яйце (или две по-малки), крема сиренето и галетата. Изсипете настърганото сирене (Пармезан) и разбъркайте добре с лъжица, докато всички съставки се обединят в еднородна и компактна смес.

тиквички с лук

стъргани тиквички

За обогатяване на сместа добавете ситно нарязан зелен лук, малко черен пипер и отново разбъркайте. Когато сместа е добре омесена, гребвайте с лъжица и оформяйте с ръце топчета с големина на орех. Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене.

тиквички със зелен лук

смес за кюфтета

сурови кюфтета от тиквички

Когато фурната е загрята на 180 градуса ги слагаме вътре и ги печем около половин час или докато се зачервят. През това време макароните (фидето) се запържват в малко зехтин до приятен златист цвят. Вместо фиде може да използвате и най-тънките спагети, които успеете да намерите.

фиде в тигана

След това добавете ориза и разбъркайте. Добавете супена лъжица масло, след което продължете да задушавате пастата и ориза, докато маслото се разтопи добре. След това се добавят 600 мл вода и едно натрошено кубче бульон.

фиде с ориз

Захлупва се с капак и се оставя да се готви на ниска температура докато бухне и омекне хубаво. Забелязахте, че тази рецепта не използва много сол, а това е много важно, ако искате да отслабнете - солта свързва водата, която приемате и не ви позволява да се отървете от излишната тъканна течност.

готови тиквени кюфтенца

Оставете изпечените кюфтета да изстинат малко, след което ги сервирайте с гарнитура от сварен ориз. Разбира се, може да използвате всякаква гарнитура по желание.

тиквени кюфтенца с гарнитура

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft