Здравейте, казвам се Мария Елена. Обичам да готвя здравословни рецепти, особено след като разбрах, че те могат да ми помогнат много да отслабна и да водя здравословен начин на живот. Често измислям здравословни рецепти и искам да ги споделя с вас.
Следната рецепта ми помогна да отслабна най-много в областта на корема и е една от любимите ми. С това ядене свалих 10 кг за един месец. Леко е и много лесно се приготвя със зеленчуци.
Съдържа много малко калории, но е засищащо и много вкусно. Сега е сезонът на тиквичките, така че това ястие е толкова вкусно, че ще се хареса на всеки, особено ако искате да се храните и здравословно. Ето какво ви трябва, за да си приготвите и вие Диетичните кюфтета от тиквички :
Диетични кюфтета от тиквички
Продукти:
- 3 тиквички
- 1/2 глава червен лук
- сол
- 70 г пармезан (или друго сирене)
- 1 яйце
- 180 г крема сирене Филаделфия или рикота
- 140 г галета
- 3-4 стръка пресен лук
И още:
- 100 г фиде
- 140 г червен ориз
- 1 супена лъжица масло
- 600 г вода
- 1 кубче бульон (зеленчуков или пилешки)
Приготвяне:
Измийте добре тиквичките, отстранете краищата и ги настържете на едрата страна на рендето. Добавете половин глава настърган червен лук, ако е по-малък и цяла глава. Посолете и разбъркайте, след което оставете настрана за 15 минути.
През това време настържете пармезан или сирене по избор, но според моя вкус пармезанът е най-добър. Сложете настърганите тиквички в гевгир и ги отцедете добре, след което ги притиснете още повече с ръце, за да изцедите максимално сок.
След това добавете едно яйце (или две по-малки), крема сиренето и галетата. Изсипете настърганото сирене (Пармезан) и разбъркайте добре с лъжица, докато всички съставки се обединят в еднородна и компактна смес.
За обогатяване на сместа добавете ситно нарязан зелен лук, поръсете с малко черен пипер и отново разбъркайте. Когато сместа е добре омесена, гребвайте с лъжица и оформяйте с ръце топчета с големина на орех. Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене.
Когато фурната е загрята на 180 градуса ги слагаме вътре и ги печем около половин час или докато се зачервят. През това време фидето се запържва в малко зехтин до приятен златист цвят. Може да използвате и най-тънкия вид спагети на пазара.
След това добавете ориза и разбъркайте. Добавете супена лъжица масло, след което продължете да задушавате пастата и ориза, докато маслото се разтопи добре. След това се добавят 600 мл вода и едно натрошено кубче бульон.
Захлупва се с капак и се оставя да се готви на ниска температура докато пастата и оризът се надуят и омекнат хубаво. Забелязахте, че тази рецепта не използва много сол, а това е много важно, ако искате да отслабнете - солта свързва водата, която приемате и не ви позволява да се отървете от излишната тъканна течност.
Оставете изпечените кюфтета да изстинат малко, след което ги сервирайте с гарнитура от сварен ориз и фиде.