Корите трябва да са тънки като чаршаф! Така ме учеше баба, а ето и ОРИГИНАЛНАТА й рецепта за домашни кори за баница:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Корите трябва да са тънки като чаршаф! Така ме учеше баба, а ето и ОРИГИНАЛНАТА й рецепта за домашни кори за баница:
Корите трябва да са тънки като чаршаф! Така ме учеше баба, а ето и ОРИГИНАЛНАТА й рецепта за...
2574
Корите трябва да са тънки като чаршаф! Така ме учеше баба, а ето и ОРИГИНАЛНАТА й рецепта за домашни кори за баница:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес може би на всеки ъгъл има баничарница, където можете да похапнете царски, но трябва да признаете, че няма нищо по-хубаво от домашната баница .

Това е оригиналната рецепта за домашни кори за баница , обяснена стъпка по стъпка, така че ако сте почитатели на приготвените у дома вкусотии, опитайте я и се насладете на вкуса на традицията. Ето какво ви трябва:

Домашни кори за баница

Продукти:

  • 1 кг брашно тип 400 за баници
  • 100 мл олио
  • 20 гр.
сол
  • 500 мл вода
  • Приготвяне: 

    Замесете от съставките средно меко тесто. Оставете да престои 15 минути. От това количество продукти получаваме 1 и 1/2 кг тесто, което разделяме на три части, така че всяко парче тесто да съдържа 1/2 кг.

    Поставя се в тава и се намазва с мазнина  да почине. Когато правя баница, обикновено омесвам тестото и го слагам в хладилника да почива.

    бюрек от домашно тесто

    Един час преди да започна да правя баницата, вадя тестото от хладилника, за да се затопли малко на стайна температура и тогава започвам да го разточвам.

    тънко банично тесто

    Първо го разточвам до половината с точилка, после го разтеглям малко на ръце и след това го разтягам върху тавата.

    домашно тесто баница

    Намазвам с олио и разтягам максимално с ръце. Пълня в зависимост от желанието на семейството ми. Едни обичат сирене, други картофи, а трети (предимно) с месо.

    домашни баници

    Когато напълня всички кори, отново намазвам баницата с олио и разбира се пека в загрята фурна на 200°C.

    тънко тесто баница

    Ако сте напълнили баницата с картофи или месо, по време на печенето я залейте със смес от вода, олио и сол (200 мл вода, 50 мл олио и малка чаена лъжичка сол сложете да заври и когато е наполовина изпечена, залейте баницата с водата и върнете във фурната).

    Разбира се, ако имате по-голямо количество баница, заливътката трябва да бъде в по-голямо количество. 

    баници с домашно тесто

    банички с подправки

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft