6 Декември 2018
24359
Снимков материал: pixabay.com
Да си признаем - няма по-вкусна от пържената рибка. Днес сме ви приготвили един ценен съвет, с който ще се отървете от досадните малки костички на рибата при пържене - те просто ще се препекат и "разтворят", така че няма да ги усещате. За целта сме използвали каракуда - тя става много вкусна, изпържена на силен огън и оваляна в галета.
Антон Павлович Чехов обожавал тази проста, достъпна, евтина риба.
Ето и рецептата:
Как да изпържим рибата, за да не се усещат костите
Продукти:
5 бр.каракуда
1/2 лимон
100 гр.галета
сол на вкус
черен пипер на вкус
олио за пърженето
зелени подправки на вкус
Приготвяне:
- Измийте трупа на рибките и го почистете от люспи и вътрешности.
- Сега най-важното е да направите дълбоки срезове по цялата повърхност на рибите от двете страни. Те могат да бъдат с форма на ромб или успоредни един на друг, но непременно дълбоки, до самия гръбнак (ще чуете малките костички да се чупят при рязането). Това ще позволи на малките кости да се изпържат и разтворят в горещото олио.
- Оваляйте добре всяка риба в галета, изтръскайте излишното количество и ги сложете в тиган със загрято олио. Пържете на силен огън по 5-7 минути от всяка страна.
- Поднесете готовата риба поръсена с лимонов сок или само с лимонови резени. Украсете ястието с пресни зелени подправки - например зелен лук.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари