Костите ще се препекат и разтворят, ако приготвите пържената рибка така:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Костите ще се препекат и разтворят, ако приготвите пържената рибка така:
24359
Снимков материал: pixabay.com
Костите ще се препекат и разтворят, ако приготвите пържената рибка така:

Да си признаем - няма по-вкусна от пържената рибка. Днес сме ви приготвили един ценен съвет, с който ще се отървете от досадните малки костички на рибата при пържене - те просто ще се препекат и "разтворят", така че няма да ги усещате. За целта сме използвали каракуда - тя става много вкусна, изпържена на силен огън и оваляна в галета.

Антон Павлович Чехов  обожавал тази проста, достъпна, евтина риба.

Ето и рецептата:

пържена каракуда

Как да изпържим рибата, за да не се усещат костите

Продукти:

5 бр.каракуда

1/2 лимон

100 гр.галета

сол на вкус

черен пипер на вкус

олио за пърженето

зелени подправки на вкус

Приготвяне:

  1. Измийте трупа на рибките и го почистете от люспи и вътрешности.
  2. Сега най-важното е да направите дълбоки срезове по цялата повърхност на рибите от двете страни. Те могат да бъдат с форма на ромб или успоредни един на друг, но непременно дълбоки, до самия гръбнак (ще чуете малките костички да се чупят при рязането). Това ще позволи на малките кости да се изпържат и разтворят в горещото олио.
    разрези в рибата
  3. Оваляйте добре всяка риба в галета, изтръскайте излишното количество и ги сложете в тиган със загрято олио. Пържете на силен огън по 5-7 минути от всяка страна.
  4. Поднесете готовата риба поръсена с лимонов сок или само с лимонови резени. Украсете ястието с пресни зелени подправки - например зелен лук.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft