Костур с тахан и къри сос
11 Септември 2013
10205
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Загрейте фурната на 180ºC.
Смесете всички продукти за соса в купа. Излейте соса в огнеупорен съд и поставете във фурната да се загрее.
Разрежете всяко филе риба на половина, обелете кожата и подправете добре на вкус.
Загрейте тиган, сложете вътре маслото и щом се разтопи, прибавете рибата с кожата надолу. Гответе около 2 минути, или докато кожата стане хрупкава и златиста. Обърнете филетата и гответе още минута-две от тази страна, докато месото се раздробява лесно.
Извадете съда от фурната, сложете рибата в соса и поръсете със сусама. Върнете съда обратно във фурната за 5 минути.
Поръсете с нарязания кориандър и изстискайте отгоре лимонов сок, преи да поднесете.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари