При готвенето понякога се сблъскваме с истински тайни и загадки - има тонове рецепти, чийто произход остава напълно неизвестен и до днес. Дори щателно изследване не може да определи кой и кога за първи път ги е подготвил.
Това се отнася и за френските бисквитки „Котешки езици“ , рецептата която сме ви приготвили днес. Леката бисквитна почерпка крие много тайни и е любима на малки и големи. Една проста рецепта и достъпни съставки ще ви позволи лесно да подготвите малко парче френска история за вашето семейство.
Съставките
масло 100 g
Пудра захар 100 g
белтъци 3 бр
Пшенично брашно 100 g
подготовка
Разбийте омекналото масло с миксер със захар за глазурата, докато се образува хомогенна маса. Постепенно добавете белтъците и брашното и омесете тестото, което е подобно по текстура с тестото за мъфини.
Поставете бисквитената маса в сладкарска торбичка и върху хартия за печене, покрита с пергамент под формата на тесни линии на разстояние не по-малко от 5 см един от друг. Печете във фурна, предварително загрята до 200 ° C, за около 10 минути. Готовите бисквитки извадете веднага от листа за печене, сложете върху чиния и поръсете с пудра захар.
Също така, ако желаете, можете да покриете „котешките езици“ с шоколадова глазура и да поръсите с ядки, както правят домакините в Германия. Ако имате повече време, тогава можете да направите обикновена торта с крем и заквасена сметана със слоеве бисквитки. Гответе с удоволствие и не забравяйте да споделите интересните рецепти с приятелите си!