Котлети от леща
23 Януари 2014
40139
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг. леща (червена)
2 с.л. брашно
3-4 яйца
сол на вкус
черен пипер
1 глава кромид лук
2-3 с.л. масло
галета
Лещата се измива добре и сварява до омекване. Оставя се да поизстине, след което се отцежда от водата и се пасира или прекарва през цедка (ако желаете да се усещат леко зрънцата). Към полученото пюре се прибавят брашното, наситнените лук и магданоз, 1 с.л. от маслото, сол и черен пипер на вкус. Обърква се добре, така че да се получи подобна на кайма смес. С навлажнени ръце от сместа се гребва по малко и се оформят топки, които след това се сплескват между дланите. Панират се в разбитите яйца и галетата и се пържат до зачервяване в останалото сгорещено масло (или олио) от двете страни.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари