Кофичка кисело мляко, 2 яйца и няколко кренвирша - всяка събота и неделя ме карат да ги правя, омитат се за минути:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кофичка кисело мляко, 2 яйца и няколко кренвирша - всяка събота и неделя ме карат да ги правя, омитат се за минути:
Кофичка кисело мляко, 2 яйца и няколко кренвирша - всяка събота и неделя ме карат да ги правя,...
15915
Кофичка кисело мляко, 2 яйца и няколко кренвирша - всяка събота и неделя ме карат да ги правя, омитат се за минути:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сега сигурно ще кажете - как така кренвирши, нали в тях има всичко, само не месо! Бързаме да уточним, че рецептата става прекрасно и с наденички, например, а и вече на нашия пазар има кренвирши с хубаво качество. Така че нямате оправдание да не опитате тази чудесна рецепта за бабини кренвиршки .

Бърза и засищаща закуска за цялото семейство:

Бързи и лесни кренвиршки

Продукти:

1 кофичка (500 мл) кисело мляко

2 яйца

300 мл заквасена сметана

2 супени лъжици майонеза

0,5 ч.л.сода за хляб

1 супена лъжица зехтин

1 ч.л.захар

сол на вкус

брашно, колкото поеме

няколко кренвирша/наденички

горчица

топено сирене

бързи кренвиршки

Приготвяне:

Разтворете содата в киселото мляко и разбъркайте, така че да шупне. Когато спре да се пени, добавете останалите съставки и омесете много меко тесто. Добавете толкова брашно, колкото е необходимо, за да не лепи тестото по ръцете, но и да не стане твърдо - в нашия случай малко повече от килограм.

Увийте тестото в прозрачно фолио и го оставете да втасва за 2 часа.

Нарежете кренвиршите на парчета и ги запържете от всички страни.

Може и да не ги пържите, но така е по-вкусно.

Разделете тестото на парчета, разточете малки питки (не много тънки).

Поставете плънка на всяка от тях: за децата топено сирене (от това, което се продава готово, на филийки) и наденичка, а за възрастните - горчица или пикантен хрян с парче наденичка отгоре. По желание може да добавите лютеница или кетчуп, още по-вкусно е!

Навийте питките на руло, запечатайте хубаво плънката и изпържете рулцата в олио до златисто-кафяво.

Ако не харесвате хрупкавата коричка, тогава поставете капак на тигана, докато пържите - така ще станат по-мекички.

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft