Кофичка сметана, няколко яйца и минимум усилия - формулата за най-вкусния сладкиш! Удря чийзкейк...
28 Септември 2016
583335
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Печете сладкиш за първи път и се тревожите, че плънката няма да стегне и ще остане течна... Но се оказва, че няма защо! Този домашен сладкиш - сметанник - се получава необичайно пухкав и нежен, нещо като чийзкейк , но с по- деликатна и лека текстура .
Опитайте и вие да го приготвите - лесно и просто е, а резултатът е просто бомба!
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО
- 200 гр.
масло от фризера
1 яйце
1.5 ч.л. бакпулвер
300 гр. брашно
1/2 чаша захар
ПРОДУКТИ ЗА ПЛЪНКАТА
- 500 мл сметана (за предпочитане по-гъста)
- 4 яйца
- 2 пакетчета ванилова захар
- 4 супени лъжици захар
ПРИГОТВЯНЕ
- На едро ренде настържете маслото. Добавете яйцата, захарта, пресятото брашно и бакпулвера.
- Замесете маслено тесто , оформете го на топка и го оставете да почине 10 минути.
- Намажете подходяща тавичка с масло и прехвърлете вътре тестото, разточено до дебелина 0.5 см. Оформете високи бордове.
- За плънката разбийте добре всички съставки.
- Изсипете плънката върху тестото. Пъхнете пая във фурната, предварително загрята на 180 градуса, и печете 40-45 минути.
За 100% успешен резултат изберете сметана , в която съдържанието на мазнини е не по-малко от 20%. Преди да отрежете първото парче се уверете, че сладкишът е напълно охладен.
На следващия ден след престой в хладилника, този десерт е още по-вкусен.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари