Вече няма нужда да отделяте много време и усилия за разточване с точилка или разтягане на тестото с ръце! Има много по-практичен, прост и удобен начин за разточване на тесто . За него ви трябва само прозрачно фолио .
Ето как да си направите лесни банички без разточване с плънка по желание:
Банички без разточване
Продукти:
5 чаши брашно (600 гр.)
половин пакетче суха мая (6 гр.)
1 с.л. захар (20 гр.)
1 ч.л. сол (7 гр.)
2 чаши топла вода (400 мл.)
1 с.л. олио или масло (60 гр.)
всеки пълнеж на вкус
Процедура:
Добавете маята, захарта, солта, маслото и топлата вода към брашното. Замесете меко тесто. Покрийте със стреч фолио и оставете за час.
Разделете тестото на необходимия брой части. Капнете малко растително масло на масата, поставете парче тесто. Отгоре поставете парче домакинско фолио. С ръце разтеглете тестото в различни посоки, като се стараете да направите желаната форма. Така можете внимателно да разтегнете тестото възможно най-тънко, без да се разкъсва.
Добавете плънка на вкус, завийте на руло.
Намажете с яйце, печете във фурната на 180 градуса за 20 минути.
Вкусните банички са готови! И тестото за тях се разточва възможно най-просто.