Край на пържените тиквички, с тази рецепта ще се родите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Край на пържените тиквички, с тази рецепта ще се родите
Край на пържените тиквички, с тази рецепта ще се родите
87463
Край на пържените тиквички, с тази рецепта ще се родите
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако не искате да пържете тиквичките, а другите рецепти ви изглеждат много сложни, не се притеснявайте, има изход! Опитайте се да направите хрупкави тиквички с кашкавал във фурната . Никакви тигани и дълго стояне пред печката! Вкусно и лесно

Тиквички в фурната

Днес ще ви разкажем за две прости рецепти от тиквички във фурната . Тези ястия са вкусни, здравословни и диетични.

Сочни, ароматна хрупкава кора е находка за тези, които са на диета . И на вкус са по-добри от пържените.

Тиквички с подправки във фурната

СЪСТАВКИ

3-4 млади тиквички
1 ч. Л червен пипер
3 скилидки чесън
1 ч.

Л сол
1 ч. Л растително масло
50 г кашкавал

 

ПОДГОТОВКА

Нарежете тиквичките на 5 см дълги филийки, добавете сол, добавете растително масло.

В отделна купа смесете растително масло, подправки, настъргания кашкавал и млян чесън. Потопете тиквичките в тази панировка и ги поставете върху хартия за печене или тавичка

Печете тиквички във фурната, загрята до 200 градуса за 15-20 минути.

Сервирайте горещи със заквасена сметана или сос от кисело мляко. Приятен апетит!

Хрупкави тиквички в галета 

СЪСТАВКИ

2-3 малки тиквички
1 ч. Л сол
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица галета или сусам
2 яйца
1 супена лъжица заквасена сметана
0,5 ч. Л. хмел
0,5 ч. Л. куркума
0,5 ч. Л. сух чесън

 

ПОДГОТОВКА

Нарежете тиквички на малки парченца. Посолете и оставете да престоят за 15 минути. След това изсипете течността и премахване  остатъците от влага с хартиена кърпа.

Подсушените тиквички сложете в пликче и смесете с брашно.

Смесете с подправки.

Разбийте яйцата със заквасена сметана и щипка сол.

Алтернативно, натопете тиквичките в яйцето, след което оваляйте добре галетата.

Поставете панираните тиквички на тава за печене, загрята до 220 градуса в режим на вентилатор за 15 минути. Ако във фурната няма въздушен поток, печете тиквички в продължение на 5-7 минути от едната страна, след това извадете, обърнете от другата страна и ги изпратете във фурната за още 5 минути.

Сервирайте хрупкави тиквички със заквасена сметана или чеснов сос. Приятен апетит!

Тази здравословна нискокалорична закуска се приготвя абсурдно просто и изключително бързо : нарязва се, овалва се, пече се- и докато се обърнете е свършила!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft