Край на скучното пюре и пържени картофки, само ги погледнете и веднага ще ви дойде апетита

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Край на скучното пюре и пържени картофки, само ги погледнете и веднага ще ви дойде апетита
Край на скучното пюре и пържени картофки, само ги погледнете и веднага ще ви дойде апетита
8521
Край на скучното пюре и пържени картофки, само ги погледнете и веднага ще ви дойде апетита
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Можете да обичате безкрайно много картофите и картофеното пюре, "но рано или късно винаги стават скучни. За да не се чудите каква гарнитура да направите, днес ще ви предложим една необичайна и апетитна вариация.

Това ястие е картоф "тип обувки" пълнен с черен дроб и гъби. Ще ви отнеме по-малко от час, за да приготвите такава красота за 3-4 души.

 

съставки

картофи 6 броя

печурки 16 броя

Заквасена сметана 300 ml

лук 1 брой

масло 50 g

Пилешки черен дроб 200 g

подправки на вкус

сол на вкус

 

подготовка

Вземете голям продълговат картоф. Обелете го и след това използвайте остър нож, за да направите кладенец както е показано на снимката

рецепта за печени картофи
Направете няколко разфасовки с острието на ножа върху картофките на "обувките", както е показано на снимката

рецепта за печени картофи
Свободно намажете заготовките с масло и ги изпратете във фурната за 30-35 минути. Печете на 180 градуса.

Междувременно подгответе пълнежа. Изсипете черния дроб в брашното и запържете в олио за 2-3 минути. Добавете 150 мл заквасена сметана, сол и задушете още 15 минути. Когато дробчетата се охладят, нарежете ги финно.

 

Нарежете гъбите и лука на малки кубчета. Запържете в тиган за няколко минути, след това излейте останалата част от заквасена сметана и поръсете с подправките. Нека покъркори за около 10 минути.
Смесете двата пълнежа и запълнете "вътрешната част на обувката". 

рецепта за печени картофи

Имаме хубава и апетитна гарнитура . Ако не харесвате черен дроб, напълнете обувката със пържена кайма или пилешки гърди според вкуса ви, съчетана с патладжани, тиквички и други любими зеленчуци. Можете също така да поръсите картофките с настърган кашкавал и запечете във фурната за 5-7 минути на 180 градуса. Като цяло може да експериментирате според вкуса ви. Споделете рецептата с приятели и се насладете на ястието .

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft