Кралицата на италианските колбаси- мортаделата и как да си я направим сами у дома

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кралицата на италианските колбаси- мортаделата и как да си я направим сами у дома
Кралицата на италианските колбаси- мортаделата и как да си я направим сами у дома
10279
Кралицата на италианските колбаси- мортаделата и как да си я направим сами у дома
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Мортаделата- варен колбас с подправки от района на Болоня, любим на мнозина. Италианците обичат този изискан деликатес заради сочността му, богатия вкус и високо съдържание на месо - повече от 97%! 

Традиционната италианска мортадела е изработена от свинско със свинска мас и всички видове подправки: къри, индийско орехче, лют пипер, черни маслини, шам-фъстъци и чесън. Бяхме вдъхновени от класическата рецепта за кралицата на колбасите и малко я модифицирахме, като мазнините бяха премахнати. Оказа се много вкусна вариация на мортадела, която може да бъде подготвена у дома и то по съвсем лесен начин

 

съставки

свинско месо кайма 300 g

говеждо месо кайма 200 g

Яйце 1 брой

Чесън 3 скилидки

маслини 2 супени лъжици

Български пипер 0,5 бр.

сол 1 ч.л.

Черен пипер на вкус

червен пипер на вкус

 

Подготовка

Вземете 200 г говеждо и свинско ситно смляно. Сол, пипер и микс от подправки добавете и смесете


Сложете си останалите 100 г свинско, настъргайте чесъна и разбъркайте. Добавете разбитото яйце към каймата и разбъркайте

домаашна мортадела
Нарежете зеленчуците: зелените маслини - на кръгчета, чушката- на малки кубчета. Смесвате в месото.

домашна мортадела
Покрийте контейнера с фолио и охладете за 3-4 часа. 

домашна мортадела
Разстилайте половината от охладеното месо върху фолиото, придаващо продълговата форма. Опаковайте празното място в няколко слоя фолио, така че бъдещата мортедела да не се разпадне при рязане. Направете същото и с втората част на пълнежа. 

домашна мортадела
Сварете мортаделата в продължение на 1,5 часа при средна температура. 

домашна мортадела
Охладете колбасите, извадете фолиото и оваляйте в сладък червен пипер или лют червен пипер.

домашна мортадела

Тази закуска се съхранява най-малко 2 седмици , въпреки че обикновено става много по-рано. След като го опитате веднъж, ще откажете да закупите вече друго.

Тази пикантна закуска ще ви бъде любима от първата хапка. Не забравяйте да опитате и да кажете на приятелите си.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft