Кралска Шарлота - богата торта с бисквити и сладко! Чак ти е жал да я изядеш, толкова е красива!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кралска Шарлота - богата торта с бисквити и сладко! Чак ти е жал да я изядеш, толкова е красива!
Кралска Шарлота - богата торта с бисквити и сладко! Чак ти е жал да я изядеш, толкова е красива!
6599
Кралска Шарлота - богата торта с бисквити и сладко! Чак ти е жал да я изядеш, толкова е красива!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

КРАЛСКА ШАРЛОТА - много богата на вкус торта с бисквити и сладко от кайсии , ще ви е жал да я разрежете и изядете, като видите колко е красива! Шарлотата е специален десерт, който прилича на голямо полукълбо, някои я сравняват с кекс, но шарлотата няма вдлъбнатина в средата.

Има различни варианти за приготвяне на този сладкиш, а аз винаги я приготвям за специални събития. Прави се от бисквити и плодове, може да бъде печена или непечена, може да се приготви с кайсии, малини, ягоди, шоколад, всякакъв вкус, за който се сетите.

За приготвянето на сладкиша ще ви трябват следните съставки:

Кралска шарлота с бисквити и сладко

Продукти:

8 яйца

140 г захар

120 г пълнозърнесто брашно

1 пакетче бакпулвер

За намазване на блата:

300 г сладко от кайсии

Продукти за крема: 

3 яйца

150 г захар

1 пакетче ванилова захар

100 г масло

2 пакетчета желатин

100 мл студена вода

350 г крема сирене

200 мл сладкарска сметана

 800 г компот от кайсии

Приготвяне на блата: 

В голяма купа сложете яйцата, захарта и разбъркайте добре с електрически миксер. Постепенно добавете брашното заедно с бакпулвера и постепенно ги разбъркайте в яйчената смес.

2 тави или форми с размери 40 × 31 се покриват с хартия за печене и в тях се разпределя равномерно сместа. Печете 15 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Разделете изпеченате блитове на 2 равни части и ги увийте в хартия за печене на руло и оставете да изстинат за 20-30 минути. Развийте блатовете, намажете ги със сладко, увийте ги отново в хартията и ги приберете в хладилник за поне 2 часа. Охладените рулца нарежете на пръстени с дебелина до 1 см.

торта шарлота

Покрийте кръгла купа с диаметър 22 см с найлоново фолио и покрийте купата няколко рула, нарязани на кръгчета. Върху тях изсипете крема, чиято рецепта ще видите по-нататък, и между тях поставете кайсии от компота.

Отгоре наредете останалото руло, така че отдолу тортата да изглежда като полукълбо. Сложете шарлотата в хладилника за няколко часа, за да стегне добре кремът, и след като изстине, обърнете върху плосък съд.

Приготвяне на крема: 

Сложете 3 жълтъка, захарта, ваниловата захар в купа и варете на водна баня 4-5 минути при непрекъснато бъркане. Добавете маслото и като разбърквате от време на време, оставете го да се разтопи на водната баня за още няколко минути, след което отстранете съда от водната баня.

Разтворете желатина във вода и оставете за 5 минути. Загрейте желатина на слаб огън, за да се разтопи и го разбъркайте в яйчената смес. Добавете крема сиренето и разбъркайте внимателно в сместа. Разбийте сладкарската сметана на пухкав крем с електрически миксер и разбийте белтъците на твърд сняг.

торта шарлота

Разбъркайте първо разбитата сметана в яйчения крем, а след това и белтъците. Можете да поставите крема в хладилника да стегне малко преди да го сложите върху рулцата, за да се оформи по-лесно полукълбо. Можете да комбинирате тази шарлотка с няколко вида сладко и компот.

кралска шарлота с крем

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft