За основата на тортата:
150 гр бисквити с какао - смлени или натрошени на ситно
100 гр горчив шоколад начупен на парченца
1/3 ч.ч. течен шоколад (от рода на Нутела)
За мус шоколад:
350 гр млечен шоколад начупен на парченца
половин ч.ч. мляко
120 гр масло ( нарязва се на кубчета докато е студено)
2 жълтъка
половин ч.ч. захар
500 гр сметана
Приготовление на платката
Шоколадът се разтопява заедно с течния шоколад на водна баня или в микровълновата фурна. Разтопеният шоколад се смесва с бисквитените трохи и с полученото тесто се облепва дъното и стените на тортена форма или тавичка. Работи се с навлажнени ръце за да не се полепва . Оставя се на хладно
Докато основната платка се стегне, се приготвя шоколадовият мус:
На водна баня се разтопява маслото заедно с шоколада и млякото. В купа се разбиват жълтъците със захарта икъм тях се добавя постепенно и при непрекъснато бъркане шоколадовата смес. Отделно се разбива сметаната и се прибавя внимателно (не се бърка, а се преобръща) към шоколадовата смес.
Шоколадовият мус се изсипва върху платката и се оставя на студено най-малко за 4 часа.
Украсява се с разтопен бял или черен шоколад, шоколадови стружки, ядки или според фантазията!