Подобно на всички нас височайшите особи също имат своите кулинарни предпочитания. Да, на тях им угаждат цяла армия топ-готвачи, но това съвсем не означава, че ядат единствено гурме-кухня.
Главният готвач на Двореца Катрин Кътбъртсън разкри тайната рецепта за Кралски джинджифилови бисквитки , с които всяка година по празниците глези кралското семейство.
Рецептата за джинджифилови бисквити е сравнително лесна и е идеална за подарък, с който да напълните коледното чорапче, ако още нямате друга идея какво да поднесете.
Кралски джинджифилови бисквити
Съставки:
200 г брашно за сладкиши
1 супена лъжица зимен джинджифил
1 супена лъжица смесена подправка (съдържа традиционно канела, мускатово орехче и бахар, но е възможно също карамфил, джинджифил, семена от кориандър, кайенски пипер и дори ким – бел. ред.)
100 г несолено (пречистено) масло
75 г кафява захар
25 г гранулирана захар
45 г мляко
глазура за декорация
Начин на приготвяне:
Смесете брашното и подправките и добавете нарязаното на кубчета масло и натрошете с пръсти.
Добавете млякото, за да се образува тесто (на този етап ще е доста меко). Увийте го в хартия и оставете да слегне за около 2 часа (най-добре през нощта).
Загрейте фурната на 180 градуса.
Разточете до приблизителна дебелина от 3 мм, но и в зависимост от размера на бисквитката, която искате да направите, изрежете във формички и ги положете върху хартия, която не пропуска мазнина или силиконова подложка, покрита с малко гранулирана захар преди печенето на 180 градуса, докато се втвърдят.
След това ги оставете да изстинат преди да ги украсите с глазура по ваш избор.
Приятно похапване!