Не само изглежда като от изложба, но и е също толкова вкусно! Това Кралско солено руло е чудесно решение за всеки празничен повод - определено ще уцелите право в десятката, ако го приготвите. Не е сложно като подготовка, но ще ви отнеме известно време - всяка минута обаче си заслужава, защото на финала ще се възнаградите с истински деликатес! Ето необходимите продукти:
Кралско солено руло
Продукти:
- 3 яйца
- 100 мл олио
- 100 мл течно кисело мляко
- 200 г фино сирене
- 100 г накълцан на ситно спанак
- 7 листа готови кори за баница
За плънката:
- 3 супени лъжици крема сирене
- 150-200 г заквасена сметана
- 200 г шунка на листа
Приготвяне:
1.
2. Поставете първата кора и намажете с 1-2 супени лъжици плънка. Покрийте с друга кора и продължете да редите до изчерпване на материала.
Снимка: youtube
3. Печете в загрята фурна на 200 градуса около 15 минути. Върху изпечената кора се поставя мокра (изцедена) кърпа, хартията се прегъва внимателно и се оставя да изстине и омекне, за да може да се навива по-лесно.
Снимка: youtube
4. След това развийте кората, намажете цялата повърхност със смес от крема сирене и сметана, след което наредете листа шунка. Внимателно навийте на руло.
Снимка: youtube
5. Завийте рулото във фолио и го оставете за една нощ в хладилника. На следващия ден нарежете и сервирайте.
Снимка: youtube
Да ви е сладко!
Снимка: youtube