Тази бисквитена торта не съдържа много съставки, а вкусът й е фантастичен. Британската кралица Елизабет II и принц Уилям обожават този десерт , разкрива личният кралски готвач Дарън Макгрейди. А вие може да си го приготвите сами у дома - лесно е! Ето и рецептата за Кралска шоколадова торта с бисквити:
Кралска шоколадова торта с бисквити
Продукти:
120 гр. масло
120 гр. захар
120 гр. тъмен шоколад
1 яйце
220 гр.
За глазурата:
240 гр. разтопен шоколад
Начин на приготвяне:
1. Намажете форма за торта с диаметър 20 см. с масло или олио.
2. Начупете бисквитите с ръце, за да станат с размерите на бадем.
3. В голяма купа сложете маслото (размекнато на стайна температура) и го смесете със захарта. Бъркайте, докато получите хомогенна смес.
4. Разтопете 120 грама черен шоколад на водна баня и изчакайте да се охлади. След това го добавете към сместа с маслото и захарта при непрекъснато разбъркване.
5. Добавете едно яйце и разбъркайте, за да комбинирате съставките.
6. Добавете парченцата бисквити към шоколадовата смес и разбъркайте.
7. Изсипете сместа във формата и я изравнете, след което я поставете в хладилника, за да се "стегне" за около 3 часа.
Междувременно разтопете 200 грама шоколад.
9. Когато извадите тортата от хладилника, обърнете я с главата надолу и я залейте с глазурата от разтопения шоколад.
10. Оставете тортата на стайна температура, докато глазурата се охлади, след което сервирайте.
Забележка: Понеже в рецептата присъства сурово яйце, най-добре е да сте сигурни в произхода му.