![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
За крем ванилия:
• 2 яйца
• 50 гр захар
• 1 пудинг ванилия
• 200 мл сметана
• 2 листа желатин (около 33 гр)
• 1 портокал (настърганата кора и изцедения сок)
За крем карамела:
● 60 гр. захар
● 100 мл сметана
● малко вода
За крема ванилия:
Разтворете желатина във вода, за да набъбне. Разбийте жълтъците със захарта на водна баня. След като сместа се сгъсти, дръпнете съда от огъня. Разбийте сметаната и добавете портокаловата кора. Сварете пудинга ванилия според указанията на опаковката и го смесете с портокаловия сок. Съединете трите смеси и с това кремът ванилия е готов.
За крем карамела:
Стъпка 1: Поставете захарта в тенджерка и загрейте при непрекъснато бъркане, докато започне да се топи. Престанете да бъркате и оставете захарта да се разтопи напълно. Захарта трябва да получи златисто-жълт цвят. Внимавайте да не загори! Налейте сметаната в карамела (трябва да бъде на стайна температура).
Стъпка 2: Варете сместа на умерен огън и добавете малко хладка вода при непрекъснато разбъркване. Цялата карамелизирана захар трябва да се разтопи в сметаната и постепенно да получи плътна и кремообразна структура. Махнете от огъня и оставете да се охлади.
Стъпка 3: Във високи чаши поставете ред крем ванилия, след това ред крем карамел. С малка чаена лъжичка леко разбъркайте, за да се смесят леко кремовете.