Този Крем-десерт с бишкоти спокойно може да се конкурира с прочутото Тирамису, нищо, че се приготвя в пъти по-лесно от него. Нежен, лек и невероятно кремообразен - ето как да си го направите още днес:
Крем десерт с бишкоти
Продукти:
Бишкоти - 70 гр.
какао - 2 с.л.
кондензирано мляко - 2 с.л.
гъсто кисело мляко без добавки - 200 г
шоколад - 50 г
течна сметана - 130 мл
Приготвяне:
Натрошете бишкотите на трохи, добавете какаото. В десертни чаши разпределете тези трохи като първи слой.
Отделно смесете киселото мляко с кондензираното мляко и сметаната. Разделете получената маса на 2 части.
В първата част разбъркайте какаото и разбъркайте с миксер.
Върху бисквитките се разпределете втората част (без какао) - това ще е вторият слой, след което покрийте с трети слой - частта с какао.
Накрая залейте десерта с разтопения шоколад. При сервиране го гарнирайте с мента.
Много вкусен!