Крем Дюбари

вход през zajenata.bg
Крем Дюбари
admin
Добавена от: admin
4554
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г карфиол
1 стрък праз лук
1 бр. морков
олио
сол
1 с.л. препечено брашно
подправки по желание и на вкус
3-4 филии стар хляб

От праза се отделя едно парче 6-7 см, което се нарязва на по-малки парчета с дебелина по 3-4 мм.
Хлябът се нарязва на кубчета, поръсва се с олио и по желание със сухи подправки (например балканска чубрица) и се запича в сгорещен тиган или на фурна.
Морковът се нарязва на тънки жулиени с дължина 2.5-3 см или се настъргва на едро ренде. Задушава се в 2 с.л. олио (равни количества олио и масло) и 1-2 с.л. вода. Накрая се добавят резените праз лук, само леко се разбъркват и се отстранява от огъня.
Карфиолът, почистен, измит и разчупен на розички и останалия праз лук, нарязан на едри парчета, се варят в леко подсолена вода. Когато карфиолът малко омекне, се отделят няколко розички, които ще се използват за гарниране при сервиране. Останалата част от зеленчуците се вари до пълно омекване и се пасира с част от бульона. Прибавя се размитото в малко студена вода брашно. В зависимост от желаната гъстота се разрежда с горещ бульон (или се добавя 1 чаша горещо прясно мляко и бульон), ври още 5-6 минути. Подправя се на вкус със сол, по желание с индийско орехче, щипка лимонова кора и лимонов сок.
Супата се поднася топла, гарнирана със задушените моркови и праз лук, розичка карфиол и препечените хлебни хапки. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft