Крем карамел
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
22 Декември 2011
16278
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 л краве прясно мляко
8 бр. яйца
300 гр захар
1 пак. ванилия
1.От захарта се отделя половин чаена чаша и се разтопява до получаването на златист карамел
2.Разтопеният карамел се излива на дъното на шолички или на голям огнеупорен съд
3.Останалата захар се разтваря в млякото и се добавят предварително разбитие яйца
4.Сместа се прецежда през сито и се ароматизира с ванилията, след което се налива в съдовете с карамелизираната захар
5.Купичките или големият съд се слагат в тава, в която се налива топла вода, която да стига до половинат на шолите
6.Крем карамелът се пече на 130-140 С около два часа, като ако е необходимо, се долива гореща вода в тавата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари