В средно голяма купа разбийте заедно целите яйца, жълтъците, сместа от мляко и сметана, захарта и ванилията. Оставете получения яйчен крем настрана.
Разтопете на слаб огън 1 чаша захар, докато стане светъл карамел.
Нарежете козунака на филийки (кроасаните разрежете наполовина хоризонтално).
На дъното на овална тавичка (намазана с масло) изсипете внимателно карамела. Отгоре подредете половината от нарязаните козуначени филии (кроасаните - с разреза нагоре), след това поръсете стафидите, а отгоре покрийте с още един ред козуначени филии (останалата част от кроасаните с разреза надолу). Стремете се стафидите да са между слоевете козунак, за да не прегорят по време на печенето. Отгоре залейте хубаво с яйчения крем и оставете сладкиша да покисне в продължение на 10 минути, като натискате козунака (кроасаните) леко надолу.
Поставете тавичката в по-голяма тава, напълнена с около 2,5 см топла вода. Покрийте сладкиша с алуминиево фолио, така че фолиото да не докосва козунака. Направете няколко дупки в фолиото, за да може да излиза парата при печенето. Печете в продължение на 45 минути. След това махнете фолиото и печете още 40 - 45 минути или докато крем-карамелът стегне хубаво. Извадете сладкиша от фурната и го оставете да се охлади леко. Сервирайте топъл или на стайна температура, въпреки че е много вкусен и добре охладен с топка сладолед!