Крем-карамелена торта с козунак - и на кокал да е станал козунакът, става страшна вкусотия:
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Чудите ли се вече къде да денете старите козунаци ? Да, след втория ден вече не са нито така меки, нито толкова ароматни, но пък да се хвърлят си е направо грехота! Затова днес ще ви дадем чудесна идея за използване на остатъците от козунака - Крем-карамелена торта с козунак . Ето как се приготвя козуначеният сладкиш с карамел .
Крем-карамелена торта с козунак
Продукти:
1 бр.
по-сух (не пресен) козунак с пълнеж - мармалад, стафиди и др.
750 мл прясно мляко
150 гр. захар + 100 гр. за карамела
1 ванилия
5 яйца
малко масло
Приготвяне:
Карамелизирайте захарта. Излейте карамела на дъното на намазнена тавичка, а върху подредете нарязания на филии козунак - филиите да са около 1см. дебели.
След това залейте козунака със смес от разбитите яйца, мляко, захар и ванилия.
Печете около 30 мин на водна баня.
След като сладкишът изстине, го обърнете върху поднос.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари