Крем-карамелени кейкчета с ягоди от хладилника

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Крем-карамелени кейкчета с ягоди от хладилника
Крем-карамелени кейкчета с ягоди от хладилника
admin
Добавена от: admin
17024
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

70 гр. грахамови крекери или бисквити дижестив (пълнозърнести бисквити), натрошени
30 гр. разтопено безсолно масло
200 мл. нискомаслена сметана, охладена
2 с.л. карамелен сироп
1/2 ч.л. желатин
1/2 доза запечени балсамови ягоди (виж рецептата по-долу)
За запечените ягоди в балсамов оцет:
450-500 гр. ягоди, нарязани на четвъртинки
1/2 ч.чаша пудра захар с ванилия
1/8 ч.л. отлежал балсамов оцет
 

Разбъркайте натрошените бисквитени трохи с разтопеното масло, разделете сместа поравно между 4 сладкарски пръстена (или малки кръгли сладкарски формички) с диаметър приблизително 10 см. Притиснете силно към дъното, така че да образуват основата на кейкчетата. Замразете във фризера за 10 минути.
Разбъркайте желатина с 1 с.л. студена вода в малка купа, сложете я в по-голяма купа с хладка вода, докато желатинът се разтвори (ако водата е прекалено топла, може да се наложи да увеличите количеството желатин с 1/8 ч.л).
Разбийте сметаната и карамеления сироп, докато образува връхчета по бъркалките. Опитайте на вкус и увеличете количеството карамел, ако е необходимо. Добавете разтворения желатин, като разбивате непрекъснато.
Разпределете разбитата сметана между 4-те пръстена, заравнете с шпатула и сложете ринговете покрити във фризера за 30-45 минути. След това може да ги прехвърлите обратно в хладилник до момента на сервирането.
Извадете внимателно от формата, украсете с малко настърган шоколад. Покрийте с 2 с.л. замразени запечени балсамови ягоди и поръсете с малко ягодово-балсамова редукция.

Приготвяне на запечените ягоди в балсамов оцет:
Загрейте фурната на 180C.
Сложете ягодите в стъклен съд за печене. Отгоре наръсете ванилената пудра захар, след това с балсамовия оцет. Внимателно разбъркайте. Печете в предварително загрятата фурна за около 30 минути. Оставете да се охладят.
Прецедете ягодите. Изсипете течността в касерола и дръжте на огъня, докато течността се редуцира до гъст концентрат. Имайте предвид, че ще се сгъсти още малко при охлаждане. Оставете в хладилник до сервирането.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft