Крем Каталана

вход през zajenata.bg
Крем Каталана
admin
Добавена от: admin
17040
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


Кремът "Каталана" е традиционен каталунски десерт, която се сервира в Испания на 19
март - деня на Св.Йосиф. 
Поставете млякото в купа и добавете настърганите кори от лимон и портокал, ванилията и канелата. Поставете на огъня на средна температура. 
В дълбока чиния отделете жълтъците от белтъците. Добавете към жълтъците захар и нишесте. Разбийте, докато сместа стане гъста. Когато млякото с ароматите започне да кипи, дръпнете го от огъня. Прецедете жълтъчната смес и добавете бавно вътре млякото. Разбъркайте, за да се изравни. Прехвърлете сместа в съда, в което се е варило
млякото на ниска температура и бийте през цялото време, за да не се образуват бучки. Когато кремът се сгъсти, поставете го в керамичен съд. Поръсете с
карамелизирана захар. Захарта разтопете предварително в тенджерка на висока температура и след това залейте с карамела крема. Кремът Каталана се сервира студен.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft