Крем Марижан

вход през zajenata.bg
Крем Марижан
admin
Добавена от: admin
17436
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр прясно мляко
150 гр захар
500 гр краве масло
75 гр брашно
3 яйца
150 гр пудра захар
1 ванилия

Яйцата се разбиват заедно с брашното и една четвърт от студеното мляко. Получената смес се прибавя към останалото затоплено мляко, заедно с кристалната захар. Загрява се при непрекъснато бъркане до сгъстяване за 10-15 минути при температура до 95 градуса (не се получава много гъста смес). Охлажда се и се ароматизира с прахчето ванилия. Отделно се разбива мекото масло с пудрата захар до пухкав крем. Към него лъжица по лъжица се прибавя охладената млечна смес (на стайна температура) при непрекъснато бъркане, така че да се получи пухкав пудинг. С получения крем се пълнят еклери, торти или се поднася в подходящи купички с украса от плодове, ядки, сметана, шоколад.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft