За блата:
250 г кори за баница
125 г краве масло
За крема:
1 л прясно мляко
4 яйца
120 г брашно
2 праха ванилия
200 г захар
За блата: Маслото се разтопява. С част от него се намазва правоъгълна тавичка. Нареждат се 4-5 реда кори, като между всеки ред се поръсва с разтопено масло, докато се свърши. Корите се пекат до леко зачервяване и се оставят да изстинат. За крема: Половината от млякото се вари със захарта. Към другата половина се прибавят жълтъците и брашното. Разбиват се добре и се изсипват върху врящото мляко, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Оставя се да поизстине, като се бърка. Готовият крем може да се ароматизира с ванилия или ром. Върху изпечените кори се излива кремът и отгоре се прибавят разбитите на сняг белтъци с 200 г захар. Може отново да се запече на слаба фурна.
Готовата крем пита може да украсите с плодове, шоколад, ядки и пр.