Отличен пухкав и лек сладкиш, който можете да направите в различни варианти и с пудинг с различни вкусове.
Непременно опитайте тази Канелена крем пита , няма да съжалявате.
Канелена крем пита
Продукти:
- 4 яйца
- 200 гр. кристална захар
- 200 гр.
За крема:
- 1 литър мляко
- 3 ванилови пудинга
- 5 супени лъжици захар
Освен това:
2 опаковки заквасена сметана+ ванилова захар
1 сметана на прах (може да я пропуснете)
Приготвяне:
Разбийте 4 цели яйца с кристалната захар, след което добавете олиото, брашното и бакпулвера.
Изсипете получената смес в по-висока тава, застлана с хартия за печене.
Сварете пудинга според инструкциите: 1 литър мляко, 3 ванилови пудинга, 5 супени лъжици захар.
Изсипете още горещия крем върху тестото.
Изравнете с шпатула и чак сега сложете всичко да се пече около 20-25 минути на 180 °C.
За сметаната:
Върху изпеченото, леко охладено тесто се намазва сметаната:
2 заквасени сметани, разбъркани с 2 пак. ванилова захар и разбита сметана на прах (може да пропуснете разбитата сметана, ако я нямате). Намажете на обилен слой върху сладкиша.
Поръсете обилно с канела и сервирайте.
Забележете, блатът може да се направи и чрез напластяване само на 1/2 от пудинга върху неизпеченото тесто, а останалото да се намажет отгоре след изпичане (може също да разбиете кубче масло в него), тогава слоят пудинг ще изпъква добре върху блата.
Да ви е сладко!