Крем супа от леща с прясно мляко
4 Март 2013
28242
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
250 г леща
около 1 чаша прясно мляко
50 г краве масло
1 жълтък
12 пържени хапки хляб
1/4 супена лъжица сол
черен пипер на вкус
2 л вода
Почистената и измита леща се залива със студена вода и се вари 1 1/2 часа. Посолява се малко преди края на варенето. Отцежда се и се пасира през сито, след което се връща в бульона от варенето. Разрежда се с млякото до желаната гъстота и се кипва. Подправя се с маслото и черния пипер. Отстранява се от огъня и се застройва с разбития с 1 супена лъжица студена вода жълтък. Сервира се с пържени хапки хляб (или готови крутони). По желание може да гарнирате всяка порция с лъжица заквасена сметана и малко нарязан пресен лук или магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари