4 кочана царевица
2 супени лъжици зехтин
1 малка глава лук (нарязана)
2 скилидки чесън (ситно нарязани)
2 парчета целина (нарязани)
1 литър пилешки или зеленчуков бульон
половин чаша пресни листа от мента (нарязани на тънки ленти)
половин литър пълномаслено кисело мляко (на стайна температура)
сол на вкус
Загрейте грил (или котлон) на умерен огън и покрийте с алуминиево фолио. Намажете царевицата с четка с лъжичка зехтин и запечете за 15-тина минути, като обръщате, за да се изпече равномерно. Махнете от огъня и оставете да изстине до стайна температура. Другата лъжи зехтин загрейте в голяма тенджера и запържете вътре добре лука, чесъна и целината (за около 20-тина минути). Сложете бульона в тенджера, добавете запръжката с лука и чесъна и оставете да поври в бульона. Почистете зърната на царевицата от кочана и ги добавете във врящия бульон. Оставете ястието да поври 10-тина минути, а след това свалете от огъня. Охладете супата до стайна температура, след което я пасирайте до желаната консистенция. Добавете киселото мляко и ментата, разбъркайте добре, посолете на вкус и сервирайте.