1/2 ч.л. Куркума
1 ч.л. Черен пипер
1 ч.л. Хималайска сол
1 с.л. Зехтин
300 мл Прясно мляко
300 мл Пилешки бульон
1 ч.л. Настърган джинджифил
1/2 стрък Целина
1 глава Лук
2 бр. Картофи
300 г Тиква
Почистете тиквата от семките и кората. Нарежете я на не много едри парчета. Обелете картофите. Всичко сложете в подсолена вода и сварете до пълно омекване. Почистете лука и го нарежете на дребно. Сотирайте го в малко зехтин.
След като лука омекне, добавете и сварените парчета тиква и картофи. Запържете ги за 2 минути. Така ще станат по-ароматни. .Пасирайте, като добавяте на тънка постепенно пилешкия бульон и млякото. Овкусете с пипер, джинджифил и куркума.
Преди да сервирате, декорирайте супата с тънки резенчета пармезан и зрънца нар. Ако искате хрупкавост, може да добавите печени тиквени семки.